Julfirande.

God fortsättning önskar jag er!
 
Det är så skönt att bara få vara på hemmaplan utan några större krav, få umgås med älskade guldkorn och bara få njuta av den sköna ledigheten. Vi har haft huset fullt fram tills för bara en liten stund sedan så nu är det bara mormor och morfar kvar som åker söderut tillsammans med mamma och pappa imorgonförmiddag.
 
Det firades jul så det stod härliga till här hemma i prästgården. Julaftonsmorgonen började, traditionsenligt, med julstrumpa vid sängen med en godispåse och tidning, fortsatte med julskinksmacka till frukost, gott julbord med bordet fullt av älskade, Kalle Anka vid tre och tillslut, till barnens stora glädje, knackade tomten på dörren med en säck full av klappar. Vilken fin dag det blev och käre värld med klappar det låg under granen. Min familj (mest bröderna) har nog saknat mig en aning, för bortskämd det blev jag minsann. Klapp efter klapp på önskelistan checkades av och jag är tacksam delux. Sena kvällen spenderade vi i kyrkan på midnattsgudstjänst och jag som då var tokförkyld hamnade i kören som sopran (!!) vilket inte är det vanligaste då jag är så mycket alt man kan bli, men det gick det också. Utmaningar möter man i livet var dag, så varför inte ta sig an denna också? 
 
 
 
Igår åkte hela gänget hem till en utav mina mostrar på god laxmiddag. Nog att julmat är gott men just denna lunchen hemma hos B som inte är julmat på juldagen är ett bra avbräck från alla kötbullar och julskinkan. Idag var några av oss iväg och inspekterade om julrean var något att hänga i granen och jag, som har en tendens att komma hem med på tok för mycket och dyra grejer, lyckades hålla mig till min lista. I vanliga fall köper jag hem just dem grejerna som är nyheter och på fullpris istället för reagrejerna, men idag lyckades jag hålla fingrarna i styr. Jag kom istället hem med ett par sprillans nya springskor och en ny B-H. Precis det jag skulle ha! 
 
Springskorna invigde jag nu under eftermiddag med en löprunda på fem kilometer. Sprillans nya skor på fötterna, en sol som gjorde mig sällskap, några minusgrader i luften och nytt personbästa. Nöjd tjej? pretty much.
 
Önskar er fortsatt julefrid!
 
KRAM!

inget speciellt, egentligen.

Hemma i det Anderssonska hushållet är kvällen innan julafton egentligen inget speciellt. Vi strosar runt lite för oss själva i sköna kläder och är sådär toktrötta efter eftermiddagens bastubad, slår in det sista och lägger ner julklapparna under granen och förundras över hur det kunde bli så många klappar även i år. Japp, så är det varje år! Men snartsnart är det julafton och jag måste ändå säga att julafton slår dem flesta dagarna i mysfaktor. Imorgon kommer morbror med familj + en moster så då blir det full rulle med barnspring på golvet. Åh, vad jag tycker om de små liven! Helt klart en bra grej att fira julafton med barnfamilj. Höll på att skriva småbarnsfamilj, men hur mycket jag än vill att småttingarna ska förbli småttingar så är de trots allt hela fyra och sex år nu. Minstingarna i släkten börjar bli stora!
 
en vacker solnedgång innan eftermiddagens bastubad.
 
Önskar dig en mysig kväll!
 
KRAM!

Julbastu.

Tänk så är det redan dan före dopparedan och jag sitter fortfarande iklädd pyjamas trots att klockan är långt efter pyjamasdags. Skulle vart iväg och övat inför julnatten i förmiddags men min förkylning sa nej till det så istället blev jag kvar i sängen med sällskap av en bra bok, och ärligt talat, så var det rätt skönt. Min röst är inte alls där den ska vara och större delen av min föda innefattar just nu hostmedicin och vatten. Förkylning eller ej, så vankas det traditionsenligt (tolfte året i rad) bastubad på Helsjön i eftermiddag.
 
Alla julklapparna är inslagna och jag sitter här hemma och lyssnar på soundtracket till The Holiday. Alltså, finns det nån finare film? Jag är ju, som jag nämnde igår, traditionsmänniska ut i fingertopparna, och det finns faktiskt några bra traditioner också och inte bara att åka på förkylningar när man slappnar av. Två utav dessa är att bada bastu på Helsjön den 23/4 och kolla på The Holiday minst en gång innan jullovet. Helt klart traditioner värda att hålla fast vid!
 
Bild från förra årets bastubad.
 
Ta hand om dig!!
 
KRAM!