En Gotlandsgård.

 
Jag och Gotland alltså. Bästa kombon! Hade jag bara haft sisådär 4 mille i fickan.
 
Drömma bör man, annars dör man.

Bästkusten och ännu ett lyckat recept.

Västkusten aka bästkusten är stället vi hänger på i helgen vilket alltid är extra roligt då man känner sig lite på hemmaplan trots att vi hänger i kyrkor som ligger närmare timmen hemifrån. Västkusten som västkusten och vi är ändå på "rätt" sida landet. Hur mycket jag än älskar Skåne så är ändå västkusten hemma. Har spenderat större delen av eftermiddagen i köket och fixat vegetarisk lasagne. Ett helt nytt recept för mig men även det ett recept som kommer göras fler gånger. I all hast glömdes det att fotograferas, men ett recept ska du få.
 
Till en långpanna:
20 färska champinjoner (gärna fler)
6 vitlöksklyftor
8 morötter 
5 hackade tomater 
Två paket blandade bönor
En påse färsk spenat
Ca 6 dl créme fraishe 
5 dl vatten
5 dl matlagningsgrädde 
Riven ost 
Lasagneplattor
Salt och peppar 
 
1. Skiva svampen och fräs tillsammans med lite olja, 5 vitlöksklyftor och kryddor.
2. Skala och riv morötterna, rör ner bönorna.
3. Koka upp créme fraishe, grädde, vatten, riven ost, en vitlöksklyfta och kryddor till en lagom tjock sås.
4. Varva alla ingredienser i en långpanna.
5. Toppa med riven ost.
6. In i ugnen på 225 grader i 20-25 minuter.
 
 
Idag säger jag ett stort grattis till min älskade pappa som fyller år! Hipp hipp hurra!!
 
Nu är det dags för sminkning och sedan sen kvällskonsert.
 
KRAM!
 
 
 

grovt fröbröd.

 
Fick tillsut tummen ur och tog tag i brödbakandet och det blev, om jag får säga det själv, väldigt gott och det receptet åker snabbt upp på favoritlistan. Bröd som inte kräver någon jästid är en ytterst bra grej då en typ som jag utan tålamod helst vill ha klart det man bakar för fem minuter sedan och inte om två timmar.
 
Vad behöver man då för att göra detta goda bröd?
2 dl havregryn
3 dl dinkelmjöl
2 dl grahamsmjöl
3 dl frön av olika slag - jag tog min müsliblandning (linfrön, solrosfrön och allbrans) vilket gick lika bra.
2 tsk bikarbonat
1 nypa salt
3 msk honung
1 rivet äpple
4 dl kvarg
lite vatten
 
Hur gör jag?
1. Blanda ihop alla torra ingridienser.
2. Riv ner äpplet och tillsätt honung, kvarg och lite vatten.
3. ströa en brödform och häll/kleta ner degen
4. häll frön över och svish in i ugnen på 200 grader i ca 45 minuter.
5. KLART!