kanske den bästa dagen.
Fyllning
Smör - mycket!
Socker
Kanel, vanilj eller nutella. Valfritt!
Pensling
1 ägg, lätt uppvispat
pärlsocker
Gör såhär:
1. smula ner jästen
2. värm mjölken till 37 grader, blanda ner i jästen
3. Häll i socker, salt, ägget och det rumsvarma smöret (delat i kuber) - blanda.
4. Häll i mjölet och knåda till en smidig deg.
5. Låt jäsa i ca timmen
6. Dela degen i två (smidigast) och baka ut på lätt mjölat bord
7. Kavla ut till en stor ruta och bred på rikligt med smör, socker och smaksättning.
8. Vik ihop som en rulltårta och skär i ca 2cm-stora snitt - gör sedan ett snitt i "snittet" och rulla/snurra/knyt ihop till bullar.
9. Lägg i bullformar och låt jäsa i 30 minuter
10. Pensla över ägg och pärlsocker
11. Grädda i 250 graders värme i 6-8 minuter eller tills bullarna fått en gyllenbrun yta.
MUMS! Och ja, kanelbulle + kall mjölk = svårslaget ;)
Gott!