kanske den bästa dagen.

Det är lördag och rosdoften i köket har bytts ut mot bulldoft. Det är ju trots allt kanelbullens dag imorgon och det måste man ju bara fira. Bästa dagen på året! Möjligtvis att chokladens dag (ja, det finns faktiskt en sådan) får gå före, men alltså det är ju svårslaget med en nybakad bulle med ett kallt glas mjölk till. 
 
 
Hemligheten bakom en god bulle? SMÖR. Inget mesmargarin, utan riktigt äkta smör och snåla inte utan ta gärna lite mer än vad receptet säger. 
 
Bulldegen
25g jäst
2.5 dl mjölk
1/2 dl socker
lite salt
1 ägg
ca 75g smör
ca 7-10 dl vetemjöl

Fyllning
Smör - mycket!
Socker
Kanel, vanilj eller nutella. Valfritt!

Pensling
1 ägg, lätt uppvispat
pärlsocker

Gör såhär:
1. smula ner jästen
2. värm mjölken till 37 grader, blanda ner i jästen
3. Häll i socker, salt, ägget och det rumsvarma smöret (delat i kuber) - blanda.
4. Häll i mjölet och knåda till en smidig deg.
5. Låt jäsa i ca timmen
6. Dela degen i två (smidigast) och baka ut på lätt mjölat bord
7. Kavla ut till en stor ruta och bred på rikligt med smör, socker och smaksättning.
8. Vik ihop som en rulltårta och skär i ca 2cm-stora snitt - gör sedan ett snitt i "snittet" och rulla/snurra/knyt ihop till bullar.
9. Lägg i bullformar och låt jäsa i 30 minuter
10. Pensla över ägg och pärlsocker
11. Grädda i 250 graders värme i 6-8 minuter eller tills bullarna fått en gyllenbrun yta.

 
Se nu till att baka ett gäng bullar! lovar att din omgivning kommer att tacka dig!
 
KRAM!


My - Morgonkaffet.se    •  

MUMS! Och ja, kanelbulle + kall mjölk = svårslaget ;)

Svar: Eller hur!? Mycket gott! :)
CAROLINE.

a n n i k a    •  

Gott!

Svar: Mycket! :)
CAROLINE.










Kom ihåg mig?