när vardagen knackade på.

Dagen kom då vardagen knackade på sommarlunksdörren och tydligen var den dagen idag, men bara lite som på prov. Vi packade våra väskor och åkte som små lågstadieflickor iväg med kånken på ryggen för vår första dag i skolan, men är sedan några timmar tillbaka hemma igen för att ha några sista sommarlovsdagar innan allvaret drar igång först nästa vecka. Tänk om man alltid skulle fått börja skolan på det sättet med en pausdag från sommarlovet för att se att man faktiskt skulle överleva ännu ett år i skolan då, när man var som mest skoltrött, och bara ville ta studenten. Jag har alltså nu officiellt blivit lågstadielärarstudent på Malmö högskola och det känns ändå väldigt bra. Att då samtidigt få ha världsbästa H vid sin sida gör det hela inte sämre. Fint ska det va!
 
 
 
Här är en bild från häromveckan när jag tog en kvällspromenad runt området bara för att supa in den krispiga augustikvällen. Nog att jag älskar (!!) sommaren så ser jag ändå fram emot hösten med mysiga koftor, sjalar, födelsedag, tända ljus, fina människor och litervis med te. 
 
Har en känsla av att det kommer bli en väldigt fin höst!
 
Ta hand om dig!
 
KRAM!

Åter i Lund.

För knappt ett år sedan flyttade jag ner till Lund och jag minns att jag satt ihopsjunken på golvet och grät den kvällen när mamma och pappa precis hade åkt. Jag hade varken utbildning eller jobb som väntade och hade precis flyttat till en, för mig, relativt okänd stad och kände bara några få. Jätteroligt och spännande, såklart, men också skitläskigt. Många gånger funderade jag på om jag skulle säga upp mitt beonde och flytta hem till säkerheten igen där jag visste att jag skulle få jobb, men det var något som höll mig kvar och nu sitter jag här, ett år senare. Ett år som fyllt mit liv med så mycket glädje, sorg, kärlek och ilska. Ett år som givit mig så många fina minnen tillsammans med människor som jag älskar. 
 
En augustidag 2015
 
Ett år har gått och jag är så tacksam för att det är i denna stad jag ska få spendera mina nästkommande fyra år och jag är också så tacksam över att jag nu sitter med ett lätt hjärta i min alldeles egna säng och inte gråtandes på golvet efter att ha kramat om helgens flyttkompanjoner.
 
Det är fint att ha många ställen att kalla hemma.

en dröm.

Idag fick jag besked om att jag, om en knapp månad, ska få börja plugga till något som jag så länge drömt om - lågstadielärare. SÅ KUL! Under min korta period som mellanstadielärarstudent så kom jag fram till att det var just tillsammans med de yngre barnen jag ville hänga med och jag sökte både förskollärare och lågstadielärare och då jag blev reserv på båda och en ganska hög placering till just lågstadielärare så var jag inställd på att börja plugga till förskollärare men så kom antagningsbeskedet idag och hela jag sken upp i ett gigantiskt leende. Tänk att jag ska få utbilda mig till något som jag verkligen, verkligen vill. Och vet ni? en superfin vän ska bli min klasskompis vilket gör det hela ännu bättre. 
 
 
Först två veckors jobb, sedan två veckors sommarlov och sedan fyra års studier. Som det kan gå!
 
KRAM!