Julfirande.

God fortsättning önskar jag er!
 
Det är så skönt att bara få vara på hemmaplan utan några större krav, få umgås med älskade guldkorn och bara få njuta av den sköna ledigheten. Vi har haft huset fullt fram tills för bara en liten stund sedan så nu är det bara mormor och morfar kvar som åker söderut tillsammans med mamma och pappa imorgonförmiddag.
 
Det firades jul så det stod härliga till här hemma i prästgården. Julaftonsmorgonen började, traditionsenligt, med julstrumpa vid sängen med en godispåse och tidning, fortsatte med julskinksmacka till frukost, gott julbord med bordet fullt av älskade, Kalle Anka vid tre och tillslut, till barnens stora glädje, knackade tomten på dörren med en säck full av klappar. Vilken fin dag det blev och käre värld med klappar det låg under granen. Min familj (mest bröderna) har nog saknat mig en aning, för bortskämd det blev jag minsann. Klapp efter klapp på önskelistan checkades av och jag är tacksam delux. Sena kvällen spenderade vi i kyrkan på midnattsgudstjänst och jag som då var tokförkyld hamnade i kören som sopran (!!) vilket inte är det vanligaste då jag är så mycket alt man kan bli, men det gick det också. Utmaningar möter man i livet var dag, så varför inte ta sig an denna också? 
 
 
 
Igår åkte hela gänget hem till en utav mina mostrar på god laxmiddag. Nog att julmat är gott men just denna lunchen hemma hos B som inte är julmat på juldagen är ett bra avbräck från alla kötbullar och julskinkan. Idag var några av oss iväg och inspekterade om julrean var något att hänga i granen och jag, som har en tendens att komma hem med på tok för mycket och dyra grejer, lyckades hålla mig till min lista. I vanliga fall köper jag hem just dem grejerna som är nyheter och på fullpris istället för reagrejerna, men idag lyckades jag hålla fingrarna i styr. Jag kom istället hem med ett par sprillans nya springskor och en ny B-H. Precis det jag skulle ha! 
 
Springskorna invigde jag nu under eftermiddag med en löprunda på fem kilometer. Sprillans nya skor på fötterna, en sol som gjorde mig sällskap, några minusgrader i luften och nytt personbästa. Nöjd tjej? pretty much.
 
Önskar er fortsatt julefrid!
 
KRAM!