Ett år.

 
Mitt första år som lågstadielärarstudent på Malmö högskola börjar på riktigt att gå mot sitt slut. Tänk att ett skolår kan gå så fort ändå. Från det att jag med nervösbultande hjärta vandrade in på högskolan för första gången till jag nu går på sommarlov har det hänt mycket. Vi, min fantastiska basgrupp och jag, har redovisat sex gånger tillsammans och haft med en sång vid VARJE tillfälle, vi har skrivit två salstentor, lämnat in tre arbeten, en hemtenta och varit ute på vår första betygsatta VFU-period. Helt slumpmässigt är fyra av sju basgruppsmedlemmar musikintresserade och det har vi tagit tillvara på. Att hitta sånger att sjunga till redovisningarna har aldrig varit några problem och ibland har vi till och med skrivit om sånger. Det har varit allt från Hanna från Arlöv till sången om fader Abraham. Minst sagt ett roligt inslag i våra redovisningar.
 
Nu ska jag dricka upp mitt numer kalla te och sedan skriva klart det sista på inlämningen innan jag kan gå på ett efterlängtat sommarlov. H U R R A !

långledigt och sol.

 
 
Jag ä l s k a r långledigt och sol. Tänk vilken lycka att dessa två saker kombinerats denna helg. Som student har man sällan ledigt, men denna gången snodde jag åt mig några lediga dagar på raden och lämnade kommande examinationer utanför. Som i fredags när en av mina älskade barndomsvänner kom ner till Lund över dagen eller som igår då vi tog bilen till havet. Idag är det söndag och min helt vanliga vilodag. Det väntas grill på innergården och en eventuell gospelkonsert på kvällen. Det känns som en bra uppladdning inför sluttampen av mitt första år som lärarstudent.

alla kroppar är bra kroppar.

TACK BELLA!
 
I sociala medier florerar just nu bilder på vältränade människor iklädda bikini. Det har squatats hela vinterhalvåret, låren har ett stort mellanrum mellan sig och armarna är vältränade. Japp, det är bilderna som läggs upp på instagram, twitter och facebook. Vad händer med oss då som inte squatat hela vinterhalvåret, som har lår som älskar att kramas med varandra och som har armar som är alldeles lagom vältränade. Får inte vi vara med på sociala medier? SÅKLART VI FÅR! Vi måste inte, men såklart att våra kroppar är minst lika bra. 
 
Mina senaste somrar har varit fyllda av bikiniångest. Alltså på riktigt. Jag har velat gömma mig under klänningar eller handdukar bara för att dölja min kropp för människor som vandrat förbi min strandplats. För självklart kollar ju precis alla på just mig av alla människor som ligger där borta i ett hörn. Vill ni veta en sak? Jag tror knapp en enda har kollat. Vet ni varför? Jo, för att nästintill alla andra tänker på sina egna kroppar när de går där på stranden och har tillräckligt med tankar i huvudet för att tänka på någon annan.
 
Min bikiniångest är inte alls som bortblåst, men i år tänker jag ta upp kampen mot den. Jag har köpt en sprillans nu bikini med hög (!!) midja och ska försöka njuta av sommarens soltimmar så mycket jag bara kan. Glass i stora lass är även något som kommer göra min mage sällskap. Jag älskar ju glass och är trött på att undvika saker bara för att de innehåller si och så många kalorier. Jag har räknat tillräckligt med kalorier de senaste åren.
 
Älskade vänner, i år njuter vi av sommaren!